Ben je zwanger?

[cml_media_alt id='1394']Ben je zwanger?[/cml_media_alt]5 redenen waarom massages tijdens je zwangerschap goed voor je zijn.

Hoera, je bent zwanger! Superblij natuurlijk als je het nieuws hoort.
Je gelukshormonen dansen! In de eerstvolgende periode verandert je lichaam al in rap tempo. Je buik groeit, je bent misschien wekenlang misselijk, je houdt vocht vast in je benen en de huid van je buik trekt. Het is soms lastig om ontspanning te vinden, zeker als het slapen moeilijker gaat door het gedraai in de nacht.
Elke zwangerschap is anders. Eén ding staat vast, voor elke vrouw is het een intensieve periode waar het lichaam zich in 9 maanden moet aanpassen aan vele veranderingen. Zowel lichamelijk als emotioneel.
Regelmatig een massage ontvangen kan je helpen in ontspanning van je body, mind en soul. Klachten verminderen en je zult je happier voelen.

5 redenen waarom je tijdens je zwangerschap massages goed voor je zijn:

 1. Het zorgt voor minder rugklachten
  Stimulerende bewegingen op onder- en bovenrug laten de spieren ontspannen. Energieblokkades worden opgeheven en doorstroming van energie gestimuleerd waardoor het bekken en rug gebied minder gespannen voelt.
 2. Het bevordert de doorstroming van de benen
  Gemiddeld weegt een vrouw 11.4 kilo zwaarder aan het einde van de zwangerschap. De benen moeten zich snel aanpassen om dit gewicht te dragen. Vaak hebben spieren het zwaar onder toenemend gewicht plus dat het lijf het zwaarder heeft met het terugpompen van het bloed, omdat dit iets dikker wordt gedurende de zwangerschap.
  Massage van de bovenbenen en onderbenen kan dit verlichten. Het verbetert de bloedsomloop waardoor je minder last hebt van rusteloze benen, vochtophopingen en kramp.
 3. Je voelt je opgewekter
  Elke massage, zwanger of niet, bevordert de toename van gelukshormonen als serotonine, oxytocine en dopamine. Tegelijkertijd vermindert het stress hormonen zoals cortisol.
  Een studie aan de Universiteit van Miami heeft zelfs aangetoond dat zwangerschapsmassage de kans op depressiviteit tijdens en direct na de zwangerschap sterk afneemt.
 4. Betere nachtrust
  De fysiologische reactie die massages geven zorgen voor een groot gevoel van well-being en ontspanning. Dit geeft weer dat je beter en dieper (in)slaapt.
 5. Je komt tot een dieper contact met de baby
  Drukte van alle dag laten je soms niet stilstaan bij de baby in je buik. Een massage geeft je de tijd om bewust en tot een dieper contact te komen. We masseren niet alleen jou, de ontspanning werkt direct door naar je ongeboren kindje.

Veilige massages

Een zwangerschapsmassage is vooral een ontspanningsmassage omdat diepe druk wordt vermeden. Er wordt vooral gewerkt met lange strijkingen en drukpunten massage zoals reflexologie op de voeten wordt niet gedaan. We kunnen wel variëren in krachtigheid en passen de massage graag aan jouw wensen. De massage vindt plaats op de tafel waar je afwisselend op je rug en op je zij ligt.

Als je medische klachten hebt, bijvoorbeeld een hoge of lage bloeddruk raden we je wel aan eerst met de verloskundige te overleggen of je gemasseerd mag worden. Ook masseren we je liever niet in de eerste 12 weken omdat het sterk veranderende lichaam nog even moet wennen.
Vanaf drie maanden kun je tot het einde van de zwangerschap bij ons terecht voor een moment voor jou. Hoe meer je je lichaam onderhoudt hoe minder klachten er ontstaan in het algemeen.
Gun jezelf daarom regelmatig een massage!

Reserveren

Zwangerschapsmassage door Marin (Holistisch) of Hanna (Balinese): https://healingpeople.nl/contact/

Oh, en natuurlijk hebben wij mooie kadobonnen als je een massage wil geven aan een zwangere vriendin of geliefde!

Tot ziens:)