Body & Mind Connection

Body & Mind Connection

Wil je meer ontspanning? Wil je je lichaam verzachten? Of wil je jezelf verwennen met een massage? In onderstaande blog vertel ik je hoe een massage je kan helpen om je Body & Mind Connection te versterken en waarom dit zo gezond voor je is.

Inmiddels staat de herfst voor de deur en vallen de blaadjes weer uit de bomen. Je kinderen (als je die hebt) gaan alweer een paar weken naar school, je agenda is vol gepland en op je werk is het druk, druk, druk. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen en zeg nou eerlijk, het is toch heerlijk om mentaal uitgedaagd te worden, nietwaar?

Jouw Denkmachine

Voor je het weet draait jou denkmachine weer op volle toeren. Wist jij trouwens dat je lichaam meeluistert naar al die gedachten die jij produceert ? We hebben ongeveer 40.000 gedachten per dag en al deze gedachten lokken in je hersenen chemische reacties uit. Deze stofjes verspreiden zich vervolgens door je lijf en oefenen hiermee invloed uit op je lichaam. Klinkt logisch toch?

Als je je afvraagt waarom je meer spierspanning ervaart, last hebt van gespannen schouders, nek of lage rugklachten hebt, denk dan eens hoe vaak je gemiddeld per dag mentaal bezig bent. Hoe vaak zit jij eigenlijk in je hoofd?

We raken uit verbinding met onszelf

We zijn door ons werk, onze ambities of door onze omgeving veelal bezig met ‘denken’. Wij zijn echte denkmachines geworden. En dat kunnen we heel goed totdat we de verbinding verliezen met ons lijf. Als je namelijk altijd in gedachten bent of mentaal bezig bent, wat je nog allemaal gaat doen, moet doen of reflecteert op wat er allemaal gebeurd is, dan is er geen stilte in je hoofd….dus ook niet in je lijf.

Als je niet in je lijf bent maar in je hoofd, dan voel je minder goed aan of je moe bent of over je grenzen heengaat. Je lichaam wordt stijf en je ervaart strakke en gespannen spieren. Dit kan verder versterkt worden door je houding, bijvoorbeeld een hele dag zitten in een bepaalde houding of weinig bewegen.

Bij sommige van mensen zijn spierspanningspatronen al op een jonge leeftijd ontstaan en een soort normaal staat geworden. Bij anderen wordt het uitgelokt door gedachten over die zeurende collega, je elke ochtend haasten, gedoe op de weg, fucking stressen en noem het maar op. We hebben allemaal onze eigen unieke triggers zowel van buitenaf als binnenin. Onze fysiologie wordt doorlopend beïnvloed door de chemische reacties die ons brein afgeeft aan ons lichaam.

Geen contact met je lichaam

Als je maar lang genoeg blijft doorgaan verlies je het contact met je lichaam, met jezelf en ook met anderen. Wie geen verbinding met zichzelf heeft kan zich namelijk ook niet zo goed verbinden met anderen. Hoe zit dat eigenlijk bij jou? In hoeverre heb jij een verbinding tussen lichaam en geest?

Hoe je de verbinding tussen lichaam en geest herstelt

Er zijn meerdere manieren om de verbinding tussen je lichaam en geest te herstellen met massages, meditatie, mindfulness en ademhaling. Wij werken specifiek met Deep Tissue Massage en met Cupping omdat dit in onze visie een effectieve manier is om je lichaam te verzachten. Door te werken via je lichaam geeft je lichaam een signaal terug aan je brein om te ontspannen en kom je fit en vitaal de herfst en winter door. Wil je meer verbinding met je lichaam en uit je hoofd boek dan nu een sessie.

Door: Barbara van Gelder