Burn-out en chronische vermoeidheid

Burn-out en chronische vermoeidheid

Deze blog is voor mensen die door (teveel) werk of door andere oorzaken vermoeid zijn of een burn-out hebben en er niet meer in slagen er bovenop te komen. Vaak kan je dat vaststellen door symptomen als stijve spieren, minder slapen, emotionele buien, chaos in je hoofd en chronisch vermoeidheid zodat je lichamelijk vast komt te zitten. Vast in een cirkel van gedachten van ‘moeten’ en niet ‘kunnen en doen’.

Als je het hele systeem mentaal, emotioneel en lichamelijk in overzicht ziet, lijkt het alsof je brein continu opdrachten heeft zonder in te voelen of het lichaam het wel aankan. Je gaat over je grenzen en denkt waarom werkt het allemaal niet mee? In deze tijd met alle informatie-stromen die op ons af komen, is het lastig om even eruit te stappen en vaak is dat zelfs niet genoeg. Want het lichaam is al overbelast en zit eigenlijk al in het rood. Het kampt met tekorten zoals magnesium, ijzer etc. Als ‘rustig aan doen’ niet helpt en meditatie lukt ook niet meer…. DAN WAT?

Vergeet niet dat de (in)spanning die ons brein moet leveren om alle dagelijkse kost te verwerken, zich op slaat als positieve maar ook negatieve energie in het lichaam. Elke spier die vast zit, slaat de herinnering op van dat stressmoment en draag je steeds mee. Dat is de herhaling waarin je zit, de vicieuze cirkel.

Het is dus belangrijk om het lichaam regelmatig te masseren zodat je je lichaam weer kunt ‘voelen’; een soort van check-up van het lijf. Loslaten helpt om uit de cirkel van gedachtes te komen. Want loslaten betekent niet kwijtraken van je gedachten en de controle verliezen, maar het verwijderen van de oude emoties en gedachten die in de weg zitten om goed te kunnen functioneren.

De successen van deze massage therapie, 1 x in de 2 weken met Magnesium water van The Health Factory werkt op lange termijn. De cliënten knappen zienderogen op door te voelen hoe je in je lichaam zit om zo weer in balans te komen.