Cupping

Al een paar jaar maken wij onze klanten blij met het gebruik van de cupping methode. Maar nog niet iedereen is er even bekend mee, of weet precies wat het nu eigenlijk voor je kan betekenen.

Na uitgebreid onderzoek hebben we een enorme meerwaarde in deze massagevorm gevonden. Cupping Massage is namelijk een erg goede manier om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.
Cupping komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om blokkades in het lichaam op te heffen.

Een eeuwenoude heling methode
Oude documenten tonen aan dat de cupping methode al ver voor onze jaartelling wordt beoefend in China. Al dan niet gecombineerd met acupunctuur of de drukpunten massage Tuina. Door de jaren heen is cupping niet alleen exclusief gebruikt in de Chinese Geneeskunde. Er werden in latere tijden ook vergelijkbare behandelingen gedaan door de oude Egyptenaren, Noord Amerikaanse Indianen en vroege Grieken. En nog later ook in andere Aziatische en Europese landen.

Hoe werkt een Cupping Massage

Cupping Massage wordt tegenwoordig gedaan met glazen, bamboe of siliconen cups die vacuüm trekken op je huid. Wij gebruiken de siliconen cups. Door deze zuigkracht wordt de onderliggende huid opgetild en in de cup gezogen. Meestal voel je een lichte tot krachtige sensatie in de omgeving van de cup. Het voelt alsof de huid en onderliggend weefsel strak wordt getrokken. De cup blijft 5 tot soms wel 20 minuten op zijn plek en gedurende die tijd voel je letterlijk ruimte in dat gebied komen.
Een andere manier is dat terwijl de cup vacuüm zuigt, in lange strijkingen wordt gemasseerd. Het bindweefsel onder de huid wordt op die manier los gemasseerd waardoor de doorbloeding op gang wordt gebracht om afvalstoffen- die je ervaart als stijfheid of pijn – af te voeren.
Cupping geeft een diepe ontspanning voor zowel bindweefsel- als spierlaag in het specifieke gebied. Daarnaast stimuleert cupping de algehele lichamelijke doorbloeding, je lymfesysteem, je zenuwstelsel en Qi, je energiehuishouding.

We moeten er wel iets bij vertellen…

Niks ernstigs, maar de cups laten in het begin een verkleuring achter op je huid, te vergelijken met een blauwe plek. Net als blauwe plekken blijven ze een paar dagen zichtbaar en variëren deze in kleur, het ligt eraan hoe lang de cups erop zitten en hoe de staat van je doorbloeding is.
We merken dat bij klanten die zich regelmatig laten cuppen, de verkleuring steeds minder wordt, omdat hun doorbloeding regelmatig gestimuleerd wordt. Over het algemeen doen deze blauwe plekken geen pijn. Omdat een Cupping Massage op verschillende lagen doorwerkt kun je de dag erna iets beurs voelen maar daarna merk je een aanzienlijk verschil. Meer ruimte en lichter in je lijf!

Voor sommige mensen klinkt cupping als een ongebruikelijke behandeling.. Maar als je het één keer hebt uitgeprobeerd zul je begrijpen waarom cupping steeds populairder wordt bij sporters en beroemdheden. Het is een stevige, diepe massage met een langdurige werking.

Vraag voordat je massage begint wat cupping kan betekenen voor jouw lichaam. Boek hier je plekje.