De Sedona methode en massagetherapie voor een betere holistische gezondheid 

Sedona Methode

De Sedona methode

De Sedona methode is in de jaren ‘50 ontwikkeld door Lester Levenson, een Amerikaanse ingenieur en zakenman. Levenson ontwikkelde deze methode in eerste instantie als een manier om zijn gezondheidsproblemen aan te pakken en zijn eigen leven te transformeren. Later heeft Hale Dwoskin, een student van Levenson, de Sedona methode verder ontwikkeld en populair gemaakt. Tegenwoordig wordt de Sedona methode wereldwijd beoefend en toegepast als een techniek voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Waarom heet de Sedona methode, de Sedona methode?

De Sedona Methode is vernoemd naar de plaats ‘Sedona’, in Arizona, Verenigde Staten, waar deze techniek voor het eerst werd ontwikkeld. Sedona staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en zijn spirituele en alternatieve gemeenschap. De eerder genoemde  grondleggers van de Sedona Methode, verfijnden en ontwikkelden de methode verder  werkend in het plaatsje Sedona. De naam Sedona Methode is een eerbetoon aan de plek waar de methode is ontstaan en waar deze verder is gegroeid en verspreid over de rest van de wereld.

Tegenwoordig wordt de Sedona methode wereldwijd beoefend en toegepast als een zeer succesvolle techniek voor persoonlijke groei en ontwikkeling en helpt deze om beperkende overtuigingen en emoties los te laten die ons kunnen belemmeren ons volledige potentieel te bereiken. Door specifieke vragen te stellen, als; “Kan ik dit gevoel toelaten?”, kunnen we onze negatieve emoties en gedachten loslaten en meer vreugde en gemoedsrust ervaren.

Massagetherapie

Massagetherapie kan helpen om gezondheidsproblemen veroorzaakt door stress te verminderen door de bloedstroom te verbeteren en spierspanning te verminderen. Dit kan leiden tot minder stress en een betere mentale en fysieke gezondheid. Ook komen er tijdens massages massa’s endorfines vrij uit in je lichaam, die je stemming verbeteren en ook ontspanning bevorderen.

De Gouden Combi

Wist je dat deze twee technieken samen een krachtige impact hebben op onze holistische gezondheid? De Sedona methode is ontworpen om ons te helpen negatieve emoties en beperkende overtuigingen los te laten. En aan de andere kant is massagetherapie vooral gericht op het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de bloedstroom, wat kan leiden tot minder stress en een betere fysieke gezondheid.

Iedereen weet inmiddels wel dat stress een Killer is en dat het een enorme impact heeft op ons leven en tot diverse fysieke en mentale symptomen kan leiden, zoals hoofdpijn, spierspanning en angst. Maar wanneer we de Sedona methode en massagetherapie combineren, kunnen we deze symptomen verminderen en ons algehele welzijn verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat de combinatie van deze technieken geen keiharde vervanging is voor reguliere medische behandelingen, maar wel een zeer effectieve aanvulling daarop kan zijn. Deze combi kan bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven en een groter gevoel van welzijn.

Bij Healing People hebben we gelukkig een specialist op dit gebied, Ernst Moolenaar, die zowel de Sedona methode als massagetherapie toepast en ook nog eens gediplomeerd arts is! Ernst werkt zowel in Healing People Jordaan, als in de vestiging in Amsterdam- Noord. Wanneer je een sessie bij hem boekt, ben je verzekerd van een grondige behandeling die past bij jouw persoonlijke situatie en nog lang na zal werken. Dus waar wacht je nog op? Boek snel een behandeling bij Ernst en kom als herboren onder zijn handen vandaan!