Hernieuwde energie door een detox!

[cml_media_alt id='1641']Marlies zee[/cml_media_alt]Je hoort het steeds vaker, ik ga even detoxen.
Maar wat houdt het precies in?

Een detox is echt iets anders dan een dieet. Het is ontgiften op een dieper niveau. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat het een (tijdelijke) verandering van je levensstijl is. Niet alleen veranderen wat je eet, maar ook hoe je beweegt, hoe je opstaat, hoe je denkt, waar je je focus legt.

Onze ontspannings, deep tissue en cranio sacraal masseur Marlies is vorige week terug gekomen van een detox 8-daagse op Fuerteventura en vertelt:

Waarom wilde je een detox gaan doen?
“Na een drukke decembermaand had ik behoefte aan een break. Ik merkte dat mijn lichaam en geest moe waren. Ik verlangde naar een boost om weer terug te komen in mijn eigen flow, mijn geest op te frissen en ook wat overtollige kilootjes kwijt te raken.”

En toen belandde je op Fuerteventura…
“Ik raakte in gesprek met Monique van Detox & Reload Holidays. En zij zochten nog een masseur die tijdens de week de massages kon verzorgen. De veelzijdigheid van het detox programma en hun deskundigheid sprak me gelijk aan. En masseren in de zon, tsja… dat was natuurlijk heel aantrekkelijk aanbod op een grijze dinsdag in de eerste week van januari.”

Hoe zag je dag er uit?
“We werden iedere ochtend om half acht wakker gemaakt met warm citroenwater en voedingssupplementen, half uurtje erna volgde een stevige shake. Om negen uur was er een workout of een yogales op het terras. Later in de ochtend gingen we vaak wandelen naar één van de vulkanen die het eiland rijk is. Als lunch was er dan weer een shake of soep. s Middags gingen we soms naar het mooie witte strand, met hoge golven waar het eiland bekend om staat. En gaf ik massages aan de deelnemers die er die dag behoefte aan hadden. In de avond stond er weer een goed gevulde shake of soep klaar. Heerlijk voldaan rolde ik rond half elf ‘s avonds uur mijn bed in.”

Hoe zit het met je hongergevoel als je je eetpatroon zo omgooit?
“Nee, honger had ik totaal niet. Ik voelde dat mijn lichaam het gezonde, biologische eten waardeerde. De aanvullende supplementen en het drinken van veel water en kruidenthee waren een goede ondersteuning.”

Wat is het voordeel van massages tijdens een detox week?
“Tijdens zo’n detoxweek is het erg belangrijk om afvalstoffen af te drijven. Massage helpt het lichaam om deze sneller af te voeren. Het stimuleert de bloedsomloop wat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar lichaamsweefsels optimaliseert. Het verbetert de huidspanning, de verbranding en stimuleert de uitscheiding van afvalstoffen.

Per dag en per persoon verschilde de behoefte in massage. Ik stemde het af op het energie niveau en wens van de deelnemer. Afwisselend gebruikte ik ontspannings, deep tissue en cranio sacraal technieken. Tijdens alle massages stimuleerde ik reflexpunten onder de voet die in verbinding staan met organen zoals milt, alvleesklier, lever en nieren. Op deze manier werd ook op orgaanniveau het lichaam geactiveerd om gifstoffen af te voeren.

De meeste deelnemers namen tijdens de week twee tot drie massages. Ik voelde de lichamen gedurende de week onder mijn handen veranderen en meer ontspannen.”

Wat heeft de detox je opgeleverd?
“Een week detox brengt je weer in balans, terug in je eigen energie. Wat mooi meegenomen is dat overtollig vet verdwijnt en je huid gaat stralen. Het was heel fijn om in de week begeleid te worden en goeie tips te krijgen op het gebied van eten en beweging.
Ook werd ik eraan herinnerd hoe belangrijk het is om even terug te trekken en bij te tanken. Door de week zonder tarwe, koemelkproducten, koffie, alcohol, vlees, zout en suiker ben ik nu meer bewust van wat ik eet. Maar ook hoe ik beweeg en ontspan.

Of ik weer mee zou gaan? Jazeker, de combinatie van gezond eten, beweging, zon, zee en masseren maakte mij erg blij. Ik ben mijn jaar goed begonnen!”

Meer info over de detox reis zoals Marlies hem heeft gedaan: www.detox-reloadholidays.com