Hoe vaak moet ik eigenlijk een massage?

Geregeld krijgen we de vraag ‘Hoe vaak moet ik eigenlijk een massage nemen?’ Een standaard antwoord hierop is niet te geven.
Ons advies in ieder geval is afhankelijk van wat je als individu wilt bereiken met massage – en dat is voor iedereen anders. Ook je fysieke conditie en levensstijl zijn van invloed.
Graag geven we een aantal algemene richtlijnen die je kunnen helpen om je massageagenda te bepalen.

Allereerst twee belangrijke dingen:

  1. Als je regelmatig laat masseren merk je dat je lichaam steeds sneller en beter op de massage reageert. Als er bijvoorbeeld een paar maanden er tussen plant wordt het effect minder intens.
  2. Een enkele massage kan een langdurig bestaand probleem niet ‘fixen’. Het heeft dagen, weken, soms jaren geduurd om klachten te ontwikkelen. Dit kan dus niet in één massage-uurtje worden opgelost.

En dan nu de beloofde richtlijnen:

* Wanneer je massage wilt opnemen als onderdeel van een gezonde levensstijl (afvallen, gezond eten, meer bewegen, minder stress) dan is eenmaal per maand een passende frequentie.

* Als je bijzonder stressvolle tijden ervaart of langdurig op de toppen van je kunnen presteert, dan kan een behandeling van elke een à twee weken je een noodzakelijk patroon van ontspanning bieden.

* Sporters die zwaar trainen of intensieve workouts doen, komen bij voorkeur een tot twee keer per week. Zo kunnen zij de flexibiliteit en conditie van hun spieren op peil houden. In tijden van minder intensieve training of recreatief sporten is elke drie à vier weken voldoende.

* We hebben ook mensen die bij ons komen met chronische spierpijn, spierspanning of andere fysieke klachten, dan doe je er goed aan om de eerste tijd zeer frequent te komen. Wekelijks een bezoek aan de masseur in de eerste vier tot zes weken geeft zowel de masseur als jezelf een goed beeld van het effect van de massage. Daarna kun je samen bepalen of en hoe je verder gaat.

* Heb je acute klachten en wordt massage geadviseerd door huisarts, fysio of specialist? Dan kom je minimaal een keer per week, deze behandeling wordt dan precies afgestemd op jouw klachten. Na drie weken moeten de klachten duidelijk verminderd zijn. Daarna bespreekt je met de masseur hoe je je voelt en hoe je verder gaat om de klachten verder te behandelen en in de toekomst te voorkomen.

Maar het allerbelangrijkst is dat ieder persoon uniek is. En dat vinden wij sowieso het mooist van ons vak.
Wat hierboven geschreven staat zijn enkel richtlijnen en geen strakke kaders. In de praktijk komt het er op neer dat je zelf uitzoekt wat het beste voor je werkt. En wij denken graag met je mee!

Voor mensen die vaker willen komen: we zijn van ’s ochtends vroeg to ’s avonds laat er voor je en dus makkelijk in te passen. En voor frequente massages: we hebben een strippenkaart waarmee je leuke korting per massage krijgt!
Kijk hier voor meer info.