Holistisch Voedingsadvies

Voeding is de basis, het is brandstof, het is medicijn.

Alles in ons universum is met elkaar verbonden en in ons lichaam is dat niet anders. Elke molecuul verlangt naar homeostase; de staat waarin het volledig in balans optimaal functioneert in relatie tot elkaar. die balans noemen wij gezondheid.

De meesten van ons zijn ervan bewust dat gezonde voeding essentieel is voor een gezond lichaam.

Soms is afvallen een gezonde en goede keuze, maar wat voor mij als holistische voedingscoach vooral telt is de relatie tot jezelf, de relatie met voeding en de kans om in contact te komen met onze essentie. Wij zijn als mens onlosmakelijk verbonden met de natuur van waaruit wij voortkomen.

Welke voeding is nu precies gezond?

We worden omringd door tegenstrijdige ideeën, berichten en visies op wat een gezond dieet inhoudt, de ene hype na de andere vliegt ons om de oren: keto, paleo, veganistisch, intermittent fasting... zijn zij wel of niet het antwoord op het huidige overvloedige Westerse voedingspatroon die mede verantwoordelijk is voor de huidige explosie van chronische welvaartsziekten en overgewicht?

De meeste voedingsmiddelen die naar ons vanuit de schappen lonken proberen ons echter te verleiden tot ongezonde keuzes; we weten inmiddels wel dat teveel vet, teveel suiker, teveel zout allemaal niet goed zijn voor ons maar zie het maar te weerstaan!
Na een langdurige en intensieve relatie met voedingsleer vanuit bronnen als de antroposofie, macrobiotiek, ayurveda, de rawfood beweging, chinese geneeskunde, gecombineerd met nieuwe inzichten eigen ervaring, kan ik op een nuchtere en pragmatische manier inzicht bieden in hoe voedingspatronen daadwerkelijk je gezondheid beïnvloeden.

Ik wil je simpele en haalbare hulpmiddelen aanreiken om andere keuzes te maken zonder dat je jezelf gaat ontzeggen, of dat je gedwongen wordt calorieën te tellen. Ik wil je begeleiden in het optimaal ondersteunen van de natuurlijke helingsprocessen die ertoe gaan leiden dat je letterlijk lekkerder in je vel gaat zitten.

Boek direct een afspraak: