Let’s move!

[cml_media_alt id='1836']Foto blog augustus[/cml_media_alt]Beweging is goed voor je! Je hoeft maar een krant of een tijdschrift open te klappen en er is wel een kop met die boodschap die op je afspringt. En on top of that roepen wij ook nog bij het minste of geringste dat je meer moet bewegen om van die stijve spieren af te komen 😉
En wij snappen ook wel hoor, hoe het werkt. Na een dag werken op kantoor of studeren achter de boeken in een zittende houding, kun je soms met moeite je er nog toe zetten. Je lijf, je hoofd, alles voelt zwaar..

Maar waarom is beweging eigenlijk zo goed voor je? Het is natuurlijk om spieren te kweken, om vetpercentage naar beneden te brengen en om beter te kunnen slapen. Dit zijn allemaal bijkomende voordelen! In eerste instantie is het goed voor de basis van ons lichaam, de cellen.  Waarom?
We bestaan uit meer dan 100.000 miljoen cellen die zich ons hele leven lang blijven vernieuwen. Afvalstoffen van de cellen wordt door het lymfesysteem, een ingenieus minuscuul vertakkingsysteem waar een heldere vloeistof doorheen loopt, afgevoerd. Het lymfe stelsel kent geen pomp om dit te doen, andere systemen kennen dit wel. Denk aan het hart die de bloedsomloop stimuleert en de longen die zuurstofopname regelen. Het lymfesysteem is afhankelijk van onder andere de bloedsomloop en…je raadt het al: beweging van het lichaam.
Misschien denk je wel eens, leave me alone… Al dat moeten.. Ik moet gezond eten, ik moet meer sporten.
Maar wat als je het in kleine stapjes doet? 
Gewoon vijf minuten per keer. Weet je wat het leuke is? Je merkt direct resultaat. Je voelt je beter, je zit lekkerder in je vel en voelt dat het stroomt. Wij noemen dat Blissiplines : oefeningen die – als je ze doet- je een lekker gevoel geven.

Happy Moves

1. Begin de dag met een dansje
Hoe je je dag begint is bepalend hoe je de rest van de dag voelt. Sta op, zet je favoriete muziekje aan en dans zoals je wil dansen. Wel even zorgen dat de gordijnen nog dicht zijn…:) Onze favoriet voor in de ochtend op dit moment is deze!

2. Squad that kid
Neem je baby, kleuter, hond of kat in je armen en doe wat squads. Ga rechtop staan, span je buikspieren aan en beweeg je billen naar achter terwijl je een stukje door je knieën buigt. En strek weer omhoog. Herhaal dit zo vaak je wil. Hoe dieper je door de knieën gaat hoe zwaarder het wordt. Plezier gegarandeerd!

3. OV jezelf
Aan het einde van een werkdag voel je je vaak moe. Reis je met het Openbaar Vervoer? Stap dan eens één of twee haltes eerder uit met de bus of tram en loop het laatste stuk. Je zult zien dat je een stuk frisser thuis komt.

4. Clean house, body & mind
Even dertig minuten je huis opruimen heeft vele voordelen niet alleen voor je huis, ook voor je lichaam en geest. Zo verbrandt je 105 calorieën met stofzuigen en 400 calorieën als je intensief je badkamer schoonmaakt. Drie in éen klap!

5. Neem een massage
Een massage wordt ook wel sports for lazy people genoemd. Niet zo’n motiverende benaming maar o, zo waar. Door druk op spieren, organen en energiebanen, stretches van ledematen wordt je lichaam gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren. Nou ja, moeten we je nog vertellen hoe je daarna voelt?

Reserveer nu je plekje bij ons online.