Loslaten van het oude

Loslaten van oude stukken, dat is de energie die nu volop aanwezig is. Voel jij het ook? Het lijkt wel of we beter kunnen komen bij wat er speelt in onszelf, bij onze blokkades. We beseffen dat het maar een gedachtengang is. Onze eigen ‘blame’, de schuld die we onszelf opleggen, mogen we loslaten. Dat zijn namelijk de blokkades die ons tegenhouden om onze daadkrachtige levensenergie te laten stromen.

Maar hoe doe je dat dan, dat loslaten?

Je kunt hiermee aan de slag gaan via Chinese geneeskunde en voetreflexmassage. Daarin wordt er vanuit gegaan dat alles in verbinding staat met elkaar. Vanuit je voeten kan je voelen of er spanning elders in je lichaam vastzit. Zo is je grote teen verbonden met je nek en je hoofd. Als ik daarop druk tijdens een massage en het doet pijn, dan betekent dat dat je gedachtes te zwaar zijn. Door druk te geven, gaat er een prikkel naar je hoofd en kan er een betere energiedoorstroming en balans op gang komen.

Zelf kun je ook veel doen.

Door liefdevolle gedachtes naar jezelf te sturen, of ze hardop uit te spreken, kun je je eigen pijn verlichten. Het is echt een aanrader om met deze affirmaties, deze mantra’s te werken als je blokkades of stress ervaart. Het werkt helend, je geeft daarmee goedkeuring voor wie je bent, zonder oordeel. Je kunt bijvoorbeeld vertellen dat je fouten mag maken, dat je ze mag vergeven. En dat je ervan kunt leren. Door dit regelmatig te doen, ga je er ook op die manier naar kijken.

Hoe ziet zo’n affirmatie eruit?

Een affirmatie is altijd positief opgesteld, en in het hier en nu. Dus ‘ik ben daadkrachtig’ in plaats van ‘ik wil’, ‘ik word’ of ‘ik wil niet meer’. Het onderbewuste neemt alles letterlijk en anders blijven we ons hele leven ‘willen’ in plaats van ‘zijn’. Een paar voorbeelden:

Ik vergeef mezelf en anderen gemakkelijk.

Vanaf vandaag, vanaf NU, gaat alles elke dag beter.

Vanaf nu kies ik ervoor om wel om hulp te vragen als ik die behoefte heb en alle hulp te aanvaarden als een kado om te groeien en bloeien in mijn leven.

Ik geniet van alle uitdagingen in het leven en leer van alles wat er in mijn leven gebeurt.

Ik heb altijd innerlijke rust omdat ik vertrouw op mijn eigen innerlijke gids.

Ik open mijzelf nu en vraag waar ik werkelijk behoefte aan heb, zodat ik ook ontvang wat ik nodig heb.

Jij bent uniek, dus jij mag voor jezelf een unieke affirmatie verzinnen, die voor jou geldt.

Welke boodschap zou jij je onderbewuste mee willen geven? Wil je werken aan succes, onzekerheid, daadkrachtigheid? Je kunt online ook veel voorbeelden vinden waar je een aansprekende affirmatie uit kunt kiezen voor jezelf. Probeer het maar ’s een paar weken! Hang de affirmatie op in je huis op een plek waar je regelmatig voorbij loopt, of bij je bed, zodat je het leest als je gaat slapen en als je wakker wordt. Laat je me weten wat het met je doet?

Warme groet,
ook namens Marlies, Sandra, Hanna en Ilona,

Marin