Massage

inleiding

Wat vertelt je lichaam jou? Wat heb je nodig?
Met een massage wordt je bewust van de signalen van jouw lichaam. Je komt tot rust, dichter bij jezelf, je energie gaat stromen en je spieren ontspannen. Kortom lekkerder in je lijf.

Een massage geeft verlichting bij:

  • rugklachten
  • nek en schouderklachten
  • hoofdpijn
  • buikklachten
  • stijve spieren

We vinden het belangrijk de massage op jouw behoefte af te stemmen. Elke massage begint en eindigt met een kort gesprek. Hierin kun je vragen stellen en specifieke wensen aangeven. Naast de reguliere ontspanningsmassage die door al onze masseurs gegeven wordt hebben al onze masseurs hun eigen specialiteiten.

Wij bieden:

Specifieke Massages
Massagetherapie

Boek direct een massage:
Let op, kies de juiste locatie: Jordaan of Noord.

Specifieke Massages

Lees hieronder meer over de specifieke massages en onze masseurs.

Balinese Massage
Oliemassage met acupressuur, voetreflex, stretches en aromatherapie. Diepe, energetische massage voor ontspanning en flow.
Wordt gegeven door: Hanna

Bewegingstechnieken
Bewegingstechnieken kunnen tijdens de massage worden toegepast, zoals Stretching, Joint Movement (anatomische bewegingen) en Holistic Pulsing (het lichaam wordt op een natuurlijke manier in een golvende beweging gebracht hetgeen een diepe ontspanning geeft.
Wordt gegeven door: Jacqueline, Mairon, Eefke, Marin.

Bindweefselmassage
Bindweefsel ligt in de dieper gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) ten behoeve van duidelijk zichtbare huidverbetering en verstrakking van de huid. Bindweefselmassage kan op het gehele lichaam toegepast worden. Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op de verjonging van de huidstructuur en reduceert blokkades. Door bindweefselmassage toe te passen verstevigt de huid enorm.
Doordat de huid een verbeterde doorbloeding krijgt door de bindweefselmassage is hij ook beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. verklevingen ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de bloedcirculatie geoptimaliseerd.
Wordt gegeven door: Jacqueline, Marin

Buik/abdominale massage (Chi-Nei Tjang)
De ontspannende orgaanmassage maakt de buik op een zachte en diepe manier vrij van blokkades. Deze krachtige, eenvoudige toepassing, Chi Nei Tsang (CNT) genaamd, heeft zijn wortels in het oude, Taoïstische China en betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. De massage ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.
Abdominale massage helpt bij het verlichten van rugpijn, versterkt de buikspieren en helpt ook bij het elimineren van gifstoffen uit het lichaam. Abdominale massage stimuleert ook de bloedstroom naar alle vitale organen in de buikholte en verbetert hun functioneren.
Wordt gegeven door: Marin, Regina, Jacqueline

Cupping
Net als de meeste acupunctuur behandelingen is ook cupping afkomstig uit China. Deze therapie bestaat uit het aanbrengen van een beker op de huid, waarbij de druk in de beker wordt verminderd door zuiging. Zo worden de huid en de oppervlakkige spieren in de beker opgevangen. Er wordt dus als het ware een vacuüm boven de huid gecreëerd. Dit stimuleert de doorbloeding in de spieren en weefsels en heft energieblokkades op. De meridianen worden geopend zodat Qi vrij kan stromen. Een cupping behandeling is niet pijnlijk maar kan soms wel even onaangenaam voelen. Eventueel kan dan de vacuümkracht van de cup verminderd worden. Vraag gerust naar meer informatie wanneer u hier vragen over heeft!
Bij welke klachten helpt het?
De cupping behandeling is gebaseerd op het bindweefsel van het lichaam en het verwijderen van eventuele stagnatie. Het kan positief werken bij spier- en gewrichtsklachten. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt waardoor u zich fysiek en mentaal een stuk beter zult voelen!
Gegeven door: Marin, Simone, Eefke, Jacqueline

Deep Tissue Massage
Stevige massage om dieper gelegen pijn en verstoringen aan te pakken.
Wordt gegeven door: iedereen

Duo Massage*
*Op het moment geven wij i.v.m. COVID-19 tijdelijk geen duo massages.
Let’s relax for two! Samen een massage in dezelfde ruimte. Graag minimaal een dag van te voren boeken zodat er vier handen voor je klaar staan.
Wordt gegeven door: iedereen. 

Myofasciale massage
Triggerpoint massage die diep ingaat op de pijnpunten. Er wordt gericht gemasseerd op de blokkades in je spieren.
Wordt gegeven door: Regina

Reiki Sessie
Energetische behandeling die energieblokkades aanpakt en doorstroming in je lichaam bevordert. Welmoed geeft kundalini reiki TUMMO.
Wordt gegeven door: Hanna, Jacqueline en Welmoed

Shiatsu (op de massagetafel technieken)
Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen, en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen. Bij deze manuele therapie, waarbij door middel van druk op de huid en het uitvoeren van strekkingen gestagneerde energie wordt uitgenodigd opnieuw te gaan stromen en zo te zorgen voor een optimaal welzijn.
Gegeven door: Eefke, Marin

Sportmassage
Sportmassage is een verscheidenheid aan technieken om het gewenste doel te bereiken en is goed voor mensen met blessures, chronische pijn of beperkte bewegingsvrijheid. Het concentreert zich over het algemeen op een specifiek probleemgebied dat u presenteert, meestal geassocieerd met een soort van sportactiviteit, zoals hardlopen, tennis of golf.
Wordt gegeven door: Marin, Jacqueline, Simone, Mairon

Thai massage
De Thaise massage zorgt voor ontspanning en activering. De rekoefeningen in de Thaise massage helpen om vastzittende gewrichten los te maken, flexibiliteit te vergroten, spierspanning te verlichten, de aura en de interne organen te stimuleren en om het energiesysteem in balans te brengen.
Wordt gegeven door: Regina

Triggerpoint massage
Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.
Wordt gegeven door: iedereen

Voetreflex therapie
De therapie is gebaseerd op een methode die ervan uitgaat dat punten op de voet corresponderen met organen, spieren en zenuwbanen. Deze punten worden ‘reflexzones’ genoemd. Massage en druk op deze reflexzones bewerkstelligen een reactie in het lichaam in dat deel van het lichaam dat correspondeert met de reflexzone. Eventueel verborgen of beginnende verstoringen kunnen zo worden opgespoord.
Gegeven door: Marin

Zwangerschapsmassage
Dé massage voor zwangere dames vanaf de 10e tot de laatste week. Ontspanningsmassage om in contact te zijn met je veranderende lichaam en je baby.
Wordt gegeven door: Marin, Marlies, Hanna, Eefke en Christine

Massagetherapie

Wil je meer weten over de oorsprong van de klacht? Voel je ook dat je lijf je een verhaal wil vertellen? Wil je anders met pijn omgaan? Boek dan een Therapeutische Sessie. Je zet je klacht in de spotlight waardoor je het anders gaat benaderen en lichter voelt.

Het helpt je bij:

  • stress- en spanningsklachten
  • burn-out
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid


Massagetherapie

Tijdens deze 90 minuten sessie gaan we op onderzoek. In gesprek en op de massagetafel. Waar komt de klacht vandaan en welke emoties zijn er aan verbonden?

We gaan op zoek naar de kern, het zichtbaar maken van oude patronen en dat je daar kan ontspannen. We geven je bruikbare tips hoe je hoofd, lichaam en ziel kunt verbinden zodat je anders met de klacht kunt omgaan. En dat is waar ruimte ontstaat, ruimte voor jou.

Wordt gegeven door:MarinMarliesHannaEefkeChristineMairon


Cranio Sacraal Therapie

Cranio Sacraal Therapie komt voort uit de Osteopathie en is gebaseerd op het feit dat het lichaam zichzelf weer gezond kan maken. Dit gebeurt met zachte aanraking door de handen in verschillende posities op het lichaam te leggen. Deze therapie werkt via hersenvocht direkt in op het zenuwstelsel waardoor je in ontspannen toestand komt. In deze staat van ontspanning is het lichaam ontvankelijk voor het toelaten van veranderingen. Hierdoor komen blokkades vrij als het lichaam er klaar voor is. Er zijn een zeer groot aantal soorten klachten die met behulp van cranio sacraal therapie kunnen worden behandeld, denk hierbij bijvoorbeeld aan rug/nekklachten, hoofdpijn/migraine, spanningsklachten, duizeligheid, depressies, tinnitus concentratieproblemen of slaapproblemen. Dit is slechts een begin van de klachten die mogelijk kunnen worden behandeld. De therapie is verder geschikt voor alle leeftijdscategorieën.

Wordt gegeven door:Marlies


Coaching & Massage

Een Coaching & Massage sessie geeft je inzichten. In gesprek bekijken we het emotionele en mentale verhaal dat er is. Heel vaak is het gevoed door een geloofsovertuiging die al langer een rode draad is in je leven maar die je simpelweg niet meer dient.

Op de massagetafel kun je vervolgens het doorvoelen en ervaren wat er nodig is om dit patroon los te laten. Vanuit jouw innerlijke kracht. Je verbinden met jouw waarheid. Je zult merken dat het weer gaat stromen. Op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.

Wordt gegeven door: Hanna, Marin, Remco en Mairon