Namaste!

Deze dagen dat ik terugkijk op het jaar 2012 voel ik mij net een kip, die veel eieren heeft gelegd. Nou kun je mij dan wel meer een struisvogel noemen want die eieren zijn best wel groot geworden. Dan doel ik niet op mijn laatst geboren kinderen die ook (best wel) groot uitgevallen zijn maar die zijn al bijna drie en twee, dus die zijn niet nieuw dit jaar. (Jongste bijna even groot als de middelste?) Want dat liefdesdoel had ik in 2011 al bereikt. Wat een geweldige ervaring mede dankzij de Basman en Mea, mijn oudste dochter.

Daar zat ik stil en gezond te zijn tijdens mij zwangerschappen. Te broeden op een grote ontwikkeling in mij (het grote sociale ei). Al jaren aan het masseren en aan het afwegen of dat werkelijk mijn betaalde baan zou kunnen worden. Grafisch werk was al twintig jaar mijn vak waar ik best goed mee verdiende.

Enthousiast ging ik aan de slag bij het episch vervuilde middelpunt van Amsterdam Schiphol, waar de hele wereld gemasseerd kan worden voor een te hoge vergoeding waar de masseur nauwelijks iets van krijgt, uuh 25%? Maar waar ik in zes maanden de beste ervaring heb opgedaan.

Alle soorten en maten mensen onder mijn vingers gehad waaronder een Engelse boeddhiste die alleen haar tas en haar kleren had en dat was alles wat ze nodig had in haar leven. Zo gelukkig dat ze zich voelde dat ik haar voeten weer had doen herleven. En dan die man die elke week mijn naam riep voor een massage tot ergernis van mijn collega’s. Massages van drie uur volgehouden en tips van 100 dollar. Canadese, Amerikaanse enRussische, uit alle hoeken der aarde zijn de mensen hetzelfde onder hun huid.

Maar het ondernemerschap sloop in mijn aderen en ik wilde een salon in Schiphol starten voor de medewerkers die stonden te bedelen voor een massage bij mij en mijn collega’s. Maar dat is voor kleine ondernemers op Schiphol een grote grap. Want elke centimeter is verhuurd of verpacht aan het groot kapitaal. Mijn droom daar was onmogelijk.

Mijn nieuwe weg begon op de Ceintuurbaan met een mooie ruimte achter bij de Chiropractie Stampoulis. Na een geweldige opening die mij deed verbazen hoeveel mensen ik al had gemasseerd. En… hoeveel liefdevolle wensen over mij werden uitgestrooid. Ik voelde een grote warmte opkomen waar ik niet van had durven dromen. Ook kennissen en vrienden werden nieuwsgierig naar mijn salon en mijn handen.

Ik leerde te vertrouwen op mijn sterke intuïtieve instincten. En liet mij meevoeren met de krant Echo waaruit ik met het stukje redactie zeker twaalf nieuwe klanten heb gekregen. Vorige week nog een nieuwe klant die het stukje Echo sinds mei had bewaard. Puur op haar intuïtie dat ik goed zou zijn. Wauw wat een eer.

Maar zoals een drakenjaar moest zijn, moest ik weg bij de Ceintuurbaan; pure geldkwestie. Jammer. Maar alle engelenstonden klaar vooral een speciale dame Alethia die het geen probleem vond dat haar huis een massagesalon werd voor de drie weken dat ze wegging. Uitzicht op de Amstel; hoe mooi is dat?

Na drie weken kon ik bij drie verschillende bedrijven intrekken maar voelde de druk in mij stijgen. Kan ik niet gewoon een eigen ruimte vinden? Na steun van mijn lieve Jeannette en Beertje en vooral Roelle, mijn drijvende krachtige vriendinnen, ben ik nu gevestigd op de Egelantiersstraat 1. Zo blij dat ik deze reis heb mogen maken en dat hij zo succesvol is gelukt. En dat ik de massagesalon met twee anderen, Chaja en Josta, mag delen, die het ook een heerlijke plek vinden om te masseren.

Ik voel me zo rijk met al die klanten die ik heb mogen masseren, adviseren, laten ontspannen en hun eigen geluk weer kan laten voelen. Ik groei elke dag en krijg grote ervaringen mee van jullie. Ik weet nu dat dromen waar kunnen worden en dat je mag voelen en mag dromen en dat deze na hard werken en risico’s nemen werkelijkheid kunnen worden.

Dat je daarna geweldig cadeau’s krijgt. In vorm van geld maar ook in kunst (Dadara) of edelstenen en mineralen (Hans) maar ook teksten (Bas en Geertje en Alethia) en zelfs printjes (Challenger Westerstraat). De wereld verandert: massages met barterdeals en ervaringen worden de beste scenes des levens.

Met veel plezier wens ik jullie en alle mensen, die graag bij mij komen en willen komen, een gezond en liefdevol jaar toe.

Namaste!

Massage-66