Ontspanning

Het is zomer! Veel van ons zijn of gaan nog op vakantie, dus tijd voor ontspanning.
En bovendien, ook als je aan het werk bent deze zomer is het belangrijk om af en toe te ontspannen.
Door te ontspannen breiden we ons energieveld uit in plaats van het in te perken.

Maar lukt het ook om lekker te relaxen? Op zijn tijd de nodige ontspanning vinden valt niet altijd mee in dit digitale tijdperk vol prikkels en snelle ontwikkelingen. Ontspanning is een vaardigheid die veel van ons moeten leren door de daarvoor vereiste en regelmatige oefening. Want ontspanning is zowel een houding van de geest als een lichamelijke oefening.

Massages dragen bij aan ontspanning. En zeker voor de koppige gebieden met spierspanning kan massage enorm helpen. Maar het ontvangen van een massage is bijvoorbeeld een hele kunst. De meesten van ons moesten al een drempel over om de boeking te maken. Petje af dus voor degenen die durven boeken en zichzelf en de zorg voor hun lichaam belangrijk maken!

Vervolgens begint de massage eigenlijk al op het moment dat deze geboekt is. Dan weten jij en je lijf immers dat er ontspanning aan zal gaan komen. En geef je je lichaam en geest daarmee het signaal: je mag binnenkort ontspannen. Dat haalt vaak al wat druk van de ketel.

En dan is het zover. Je ligt op de tafel. Op de tafel gaan liggen en je volledig overgeven aan de sessie vraagt om de nodige oefening. Een goede massage-sessie vraagt op een bepaalde manier ook om activiteit van de ontvanger. Namelijk dat deze zelf met aandacht ademt en zich concentreert op het zo groot mogelijk maken van de ontspanning tijdens het ontvangen van de massage. Als dit lukt herstelt uiteindelijk hierdoor de vitale balans tussen geven en ontvangen.

Gun jezelf die vitale balans. Een boodschap als ‘Lief zijn voor jezelf’ is cliché-matig, maar daarom niet minder waar.

Nog een ontspannen zomer gewenst en tot ziens bij Massage Marin!