Spring aan!

[cml_media_alt id='2056']Magnolia 2[/cml_media_alt]

Zachtjes aan kun je de lente al ruiken.
Je voelt de zon dagelijks in kracht toenemen.
De vogeltjes fluiten ’s ochtends vroeg alweer alsof er nooit winter was.
De eerste bloemetjes kleuren de straat. De klok is weer op zomertijd.
Dus laten we ons lijf ook klaar maken!

In onze moderne 24/7 wereld doen we vaak ons best om het niet te voelen. De natuurlijke cyclus. Een soort ontkenning van het natuurlijke zijn. Maar hoe reageert je lijf daar eigenlijk op?
Hoe meer we vechten tegen de seizoenen, hoe meer het voelbaar is. Denk maar eens aan wat je in de zomer gedaan krijgt en hoe het voelt als je hetzelfde doet in de winter.

De oude Chinese Geneesheren wisten al beter. Het klimaat en de seizoenen beïnvloeden wel degelijk ons lichaam. Het voorjaar wordt geassocieerd met het nieuwe begin, het seizoen om te ‘ontluiken’. Om een zaadje te planten dat je dit jaar wil laten uitgroeien.
Wat in jou mag groeien naar het licht. Wat zijn de juiste voedingsstoffen te geven die het zaadje kunnen laten groeien. 

De zomer is de tijd om verder te groeien en te bloeien. Eventueel bij snoeien, vormgeven aan. De herfst om te oogsten en kijken wat je hebt geleerd, verder wil doorzetten. En de winter is een periode voor bezinning, rustiger aan doen. Winterslaap.

“Spring is sooner recognized by plants then by men.” Chinese spreuk

Nu met het voorjaar voor de deur is het voor ons dus tijd om weer in beweging te komen. Tijd om je lijf weer wakker te schudden uit de winterslaap. Je lymfesysteem en lever te cleansen met lekkere massages en beweging. En goeie voeding. Voeding die activeert. Die je helpen om in actie te komen.

Volgens de Chinese overlevering zijn maaltijden die je chi (levens) energie stimuleren belangrijk in het voorjaar. Je lever heeft een belangrijke rol in deze energie huishouding. En daarom is het zaak om deze in het voorjaar op te schonen. Je maakt het je lever makkelijk door lichte maaltijden te eten. Klaar met de winterse ovenschotels en stamppotten maar lekker je groenten roerbakken, stomen of in weinig water beetgaar koken. Of nog beter, rauw en in salades.

En zoek het in zoete ingrediënten die je lever stimuleren.
Haha, ik hoor je denken. Maar nee, niet de geraffineerde suikers zoals in snoep en koekjes maar zoete groenten zoals wortelen, gele en rode bietjes, zoete aardappel, paprika, venkel en peulvruchten. Of dadels, honing, appels.

En ook wat ‘scherpere’ of beter gezegd ‘kruidige’ ingrediënten.
Zoals pepermunt, basilicum, koriander, gember, knoflook, ui, radijsjes, prei. Verder zijn bloemkool, spinazie (rauw of licht roergebakken), selderij en broccoli erg goed.

Weinig vlees, vermijdt sowieso rundvlees en varken, helpt ook. En daar waar je een maaltijd kunt eten met weinig snelle koolhydraten, zoals in pasta of aardappels, doe het. Je zult merken dat je snel fitter gaat voelen.
Het belangrijkste: luister vooral naar je eigen lichaam. Richt je aandacht deze maanden op alles waar je je lichter van gaat voelen.
Krijg je een zwaar gevoel na de maaltijd? Pas dan de volgende keer wat ingrediënten aan.
Voel je je futloos? Drink een glas water of een kop kruidenthee.

En beweeg! Ga naar buiten, zuig de frisse lucht naar binnen en laat de eerste zonnestralen je huid strelen.
Of boek bij ons een heerlijke massage in zodat je lijf extra wordt gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.

Je levens energie wordt gegarandeerd aangezet!