Dechen

Familieopstellingen, Systemisch coachen & Lifestyle coachen

Dechen werkt op donderdag in Noord.

"De antwoorden op jouw vragen in jezelf vinden"

Ik ben Dechen, moeder van twee prachtige dochters, antropoloog, systemisch coach, boeddhist  en vooral mens. Ik werk met verschillende methoden, waaronder familieopstellingen, geweldloze communicatie, coaching, bewustzijn en meditatie. De rode draad in alles wat ik doe,  is aandacht

Ik bied rust en ruimte voor je vraag en voor wie of wat je bent. Samen gaan we op zoek naar de essentie hiervan om het te transformeren tot wie jij bent. Jezelf herontdekken,  gezonde verbindingen maken en onderhouden. En zo vanuit de natuurlijke rust in jezelf, de uitdaging of rol weer opnieuw aan te gaan.

Systemisch coachen, Familieopstellingen

Systemisch werk ik o.a met familieopstellingen in groepen of op basis van een individueel consult.
Het systemisch perspectief geeft kennis en inzicht in de verbondenheid en afhankelijkheid van het familiesysteem. Het grote belang van het systeem waar je in geboren bent is fijn om te herkennen. Zodat er meer ruimte kan ontstaan voor je eigen weg, in verbinding met je familiesysteem, maar niet in opdracht daarvan. Alle onderwerpen en vragen zijn welkom.

Relatie opstellingen

Hier is het van belang patronen in een relatie helder te kunnen maken en de verbinding met het familie systeem van jou en je partner daarin zijn plek te geven.

Lifestyle coaching

Een duurzame leefstijl is iets wat tijd kost, en stapje voor stapje maak je de keuzes die passen bij wie jij bent en hoe je in de wereld wil staan, zowel binnen als buiten jezelf. Ik geef praktische adviezen en ondersteuning bij je verlangens meer vorm geven in jouw leven, zodat jij en je omgeving gezonder worden door de keuzes die jij durft te maken.

Geboorte coaching:geboorte voorbereiding

Geboorte geven aan een nieuw leven is een van de grootste transformatieve gebeurtenissen in je leven, niet alleen praktisch, maar ook voor wie je bent, je krijgt er een nieuwe rol bij, moeder, met allerlei onzekerheden en nieuwe taken.  Voor deze rol daar hebben we niet geleerd, die komt ons gewoon ineens toe. Ik help moeders graag om ontspanning en vertrouwen te vinden in de aanstaande geboorte.Ik kan ondersteuning bieden bij het helder krijgen en het praktisch invullen van hoe jij de geboorte zou willen vorm geven.

Elimination communication: zindelijk zonder luiers

Zindelijkheidstraining vanaf de geboorte, is iets wat in vele andere culturen al eeuwen de manier is om met baby’s om te gaan zonder het gebruik van luiers. Je leert om de signalen van de behoeftes van je baby te lezen. Deze bijzonder manier van omgang met je baby, geeft je een enorm scala aan mogelijkheden om te kunnen communiceren met je kind. En praktisch gezien is een enorme besparing voor het milieu en je portemonnee. Wil je meer weten, ben je altijd welkom bij een infoavond of een individueel consult om meer te horen over deze originele methode.

Ouderschaps coaching: Natuurlijk ouderschap (natural parenting) en bewust ouderschap (awareness parenting)

Het ouderschap: hoe ben of word je een ontspannen ouder die, geniet van het leven en alle dingen die daarbij horen. Niet de perfecte ouder te hoeven zijn, maar de ouder die jij graag wil zijn!
De basis van natuurlijk ouderschap en bewust ouderschap ligt bij jezelf, je intuïtie en die van je kind. Door de drukte vergeet je soms dat er al veel natuurlijke kennis aanwezig is in jou. Ik kan je helpen weer contact te maken met en de weg vrij te maken naar je eigen natuurlijke weten.Te durven vertrouwen op je kennis en inzicht is het doel en als je het even niet weet zoek je gewoon steun. Ik bied ook extra ondersteuning per mail als je vragen hebt.

Ouderschap na scheiding

Een scheiding kan voor kinderen heel traumatisch zijn, dan is het fijn wanneer je als ouders het belang van je kinderen voorop kan blijven zetten. In het vormgeven hiervan kan ik advies geven. En hierbij is ook het systemisch perspectief een heel goed middel om de patronen uit je familie lijn te onderzoeken. Wat verhelderend werkt en helpt bij je nieuwe rol als gescheiden ouder.

Klanten over Dechen:

Op de momenten in het leven dat ik vastliep, dat ik mij wanhopig en radeloos voelde. Vond ik bij Dechen een vertrouwelijk toevluchtsoord. Met een verscheidenheid aan problematieken zoals: werk, relationeel en mijn gezondheid zocht ik hulp bij Dechen. Zij heeft samen met mij de verborgen dynamieken op een veilige manier helder gemaakt. Tijdens het systematisch werk konden oude wonden gezien en doorvoeld worden. Daarnaast kregen ze een plek in het systeem. Dechen begeleidt mij en de opstelling op een zeer professionele wijze. Betrokkenheid, deskundig, oprecht en doorstand zijn de eigenschappen die ik in haar waardeer. De resultaten van deze opstellingen waren verbluffend. Zo is de band met mijn kind en partner beter geworden. Is mijn gezondheid radicaal verbetert en stroomt mijn carrière.   Ik ben Dechen eeuwig dankbaar.   Vivian

Samen met Dechen heb ik een relatievraag opgesteld. We gingen op een bepaald moment mijn vrouwenlijn in en vooral dat stuk deed me heel goed. Ik merk nog elke dag dat het bewustzijn daarover me veel sterker heeft gemaakt. In de relatie is daarna best wat in beweging gekomen. Mijn man heeft na zijn opstelling met Dechen bijvoorbeeld de moed kunnen opbrengen om eea uit te spreken en voor zijn eigen keuzes te gaan staan, ondanks dat die niet zo makkelijk zijn voor mij. Ik raad een sessie bij Dechen met alle liefde aan. Ze werkt in mijn ogen serieus, kalm en overzichtelijk. Dat is heel fijn vind ik, want ze kon de opstelling bij de kern houden. Ik raakte het vervelende gevoel kwijt dat mijn issue te groot was, of verwarrend.  Laura

Image

Boek direct bij Dechen: