Ernst

Massage • Therapie

Ernst werkt op woensdagochtend in Noord en op zondagochtend in de Jordaan.

"Van jongs af aan ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam: hoe het zichzelf geneest en constant in verandering is. Deze fascinatie bracht mij ertoe om geneeskunde te studeren en zodoende mocht ik in 2019 mijn artsendiploma in ontvangst nemen.

Gedurende mijn hele opleiding zag ik enerzijds de fantastische technologische vaardigheid die de moderne westerse geneeskunde heeft voortgebracht als ook het gebrek aan een holistische kijk naar gezondheid en zelfs een verwerping/ontkenning daarvan.

Als arts heb ik ervaring mogen opdoen in de psychiatrie en leefstijlgeneeskunde. In beide werkvelden ervaarde ik een gebrek aan diepere zingeving en tevens een gebrek aan resultaat. Mensen werden vaak van de ene behandeling op de andere gezet, zonder structurele verandering.

Om tot daadwerkelijke genezing te komen is het essentieel en cruciaal om naast het lichaam en de geest, ook onze ziel, ons dieper weten en gevoel mee te nemen in de behandeling. Onze gevoelswereld wordt in de reguliere geneeskunde vaak overgeslagen, terwijl hier juist de sleutel ligt naar genezing.

Heb jij behoefte aan begrip, een nieuwe kijk op jouw klachten, een andere aanpak en een andere arts? Een arts die holistisch handelt en jou begeleidt, naar de oorzaak gaat en niet het symptoom behandelt?

Bij healing people werk ik als arts/coach en lichaamsgericht therapeut. Als arts/coach ondersteun ik jou graag bij jouw helingsproces; kunnen we samen op onderzoek en kan ik je een geheel nieuwe kijk meegeven op gezondheid. Een kijk waarin jij zelf de regie krijgt over je gezondheid, waar arts en patient/client gelijk zijn aan elkaar.

Als lichaamsgericht therapeut geef ik behandelingen gericht op het bindweefsel. Het bindweefsel dient als een prachtige ingang om meer contact met het lijf en opgeslagen spanning, trauma en overtuigingen te maken. Door weer contact te maken met die delen in onszelf die we hebben vastgezet, kunnen we klachten en ziektes opheffen of voorkomen. Dit werkt met name goed voor de beruchte SOLK; somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten. Dit zijn klachten die voor de persoon zeer belemmerend zijn, maar waarbij er geen afwijkingen gevonden worden in het bloed of bij ander aanvullend onderzoek. Denk aan fibromyalgie, prikkelbaar darmsyndroom, chronisch vermoeidheid syndroom, spanningshoofdpijn, chronische rugklachten, emotionele spanning/klachten.

Loslaten met de sedona methode

De sedona methode is een eenvoudige methode om beperkende overtuigingen, emoties en fysieke pijn los te laten. De combinatie met de-armouring is effectief, omdat het lichaam op verschillende plekken onverwerkte emotie en pijn opslaat.

De sedona methode is ontwikkeld door Lester Levenson in 1952 en is vernoemd naar een spirituele krachtplaats in Amerika, Sedona Arizona. Het was in dat jaar dat hij na zijn tweede hartaanval op 42-jarige leeftijd door zijn doktoren naar huis werd gestuurd om daar in vrede te sterven.

De plotselinge schok van deze diagnose bracht Lester tot diepere inkering: hij ging bij zichzelf te rade: wie ben ik eigenlijk? In dit proces van zelfrealisatie kwam hij op een methode om los te komen van zelfbeperkende overtuigingen en gevoelens.

Lester’s voornaamste ontdekking was dat de klachten die hij ervoer niet te wijten waren aan externe omstandigheden, maar voortkwamen uit zijn eigen reactiepatronen. Door deze gevoelens en patronen te observeren en de identificatie ermee weg te halen, verdwenen uiteindelijk ook zijn klachten.

Dit is simpelweg het doel van de sedona methode: iemand bevrijden van beperkende overtuigingen, emoties en fysieke blokkades zodat energie wederom vrij kan stromen. In een sedona loslaat sessie maken daarnaast gebruik van de-armouring d.m.v. triggerpoint massage en een microdosering plantmedicijn (optioneel). Plantmedicijn helpt bij het verder verruimen van neuronale netwerken, het versterken van verbinding tussen lichaam en geest en brengt iemand meer in contact met zijn/haar gevoel.

Boek direct bij Ernst:

Image