Waarom Bewustzijn?

Massage Marin is meer dan een massagepraktijk. Het is ook een bewustzijn studio. Nu kun je je afvragen waarom? Wat schiet je daarmee op? Daarom een blog over de meerwaarde van bewustwording.

Stel je, om te beginnen, ons bewustzijn eens voor als een oceaan. En dat onze unieke talenten, rollen, expressies en perspectieven in onze levens unieke druppels zijn die deel zijn van deze oceaan zelf. Deze druppels, deze persoonlijke expressies zijn onze unieke offers die wij kunnen brengen aan het leven en daarmee van grote waarde.

Als we bewustzijn in ons leven brengen, vergroten we daarmee aanwezigheid en aandacht. En onderlinge verbondenheid. De mate waarin we ons daar bewust van zijn staat direct in verhouding tot de mate waarin we ons ontdoen van het nodeloze lijden dat we verdragen als mensen.
Want lijden en pijn zijn verschillend. Pijn is een emotie die hoort bij ons mens-zijn. Het is onderdeel van de oneindige tegenstrijdigheden: heet of koud, verdrietig of blij, verdwaald of geaard. Het lijden, daarentegen, komt van het werkelijk geloven dat we gescheiden zijn van de oceaan. Het lijden komt voort uit weerstand, weerstand bieden tegen wat dan ook. Weerstand bieden tegen waar je bent en wat er op dat moment gebeurt. Weerstand bieden tegen wat ‘is’ en zelfs weerstand bieden tegen het idee van deel te zijn van de oceaan.
En ook al heeft deze weerstand ons vast op vele manieren gediend bij onze overleving, toch is het een diepe en pijnlijke existentiële eenzaamheid. Omdat het niet waar is. Blijven ontkennen wie en wat we werkelijk zijn is een uitputtingsslag. Eentje die niet goed is voor onze emotionele, relationele, spirituele of fysieke gezondheid.

Voor de keren dat het moeilijk is om je te herinneren dat het de oceaan is wat we zijn, kan je adem dienen als poort. Doe een stapje terug en wees getuige van het leven als het zich ontvouwt. Vind bevrijding in het terugstappen en identificeer je niet langer met alle rollen, gedachten, emoties. Jezelf dit proces toestaan kan dienen als een zachte uitnodiging om weer op te gaan in de oceaan. Tune in op je lichaam door middel van een massage. Bij het opmerken van en het nieuwsgierig zijn naar de verschillende sensaties in ons lichaam, worden we ons bewust van de druppels die gelocaliseerd zijn in het fysieke. Door op te merken waar gevoelens worden gevoeld in ons lichaam kunnen we stoppen met onszelf ermee te identificeren en daardoor zullen ze ons dus ook niet langer meer overnemen.

Wij bieden je een plek in het hart van Amsterdam om toegang te vinden tot dit bewustzijn en in contact te zijn met jezelf.