Wat smeer jij?

[cml_media_alt id='1822']Zon[/cml_media_alt]Summertime…. and the living is easy!

Zonnestralen op je huid, de vitamine boost die het geeft, het maakt ons allemaal een stuk relaxter.
Of je het nou ver weg zoekt komende weken of dicht bij huis, de zon vraagt om na te denken wat je deze dagen op je huid smeert.

Want wist je dat je huid het grootste orgaan is van het menselijk lichaam? En dat het 18% van je gewicht is? En dat het uit wel drie lagen bestaat? De opperhuid, de lederhuid en het onderhuidse bindweefsel. En die allen weer uit verschillende lagen bestaan? Het is een ingenieus systeem dat schadelijke stoffen en bacteriën tegenhoudt, tegelijkertijd ademt  en ook stoffen opneemt in je lichaam.

Het is dus essentieel om de huid te voeden met goede producten. Ook als je het wil beschermen tegen de schadelijke stralen (Ultra Violet A en B) van de zon. Veel van de zonnebrandcrèmes zitten bomvol chemische producten die je liever niet in je lijf wil hebben. Ze worden door de huid opgenomen en komen in je bloedbaan terecht. Zo kan de stof oxybenzeen, die veel voorkomt in zonnebeschermers, je hormoonhuishouding verstoren. En parabenen, een chemisch conserveringsmiddel, wordt in verband gebracht met borstkanker doordat het een (zwakke) oestrogeen werking zou hebben. 

Wil je veilig de zon in dan kun je dus het beste kiezen voor een natuurlijk product.
Lavendula, onze favoriete cosmetica en olie winkel in de Westerstraat, verkoopt prachtige natuurlijke zonnebrandcrèmes. En wist je dat veel oliën van nature een beschermingsfactor of Sun Protection Factor (SPF) hebben? We vonden dit lijstje in onze google-zoek-actie naar natuurlijke beschermers.

Amandelolie SPF 5
Macadamia olie SPF 6
Olijfolie SPF 2-8
Kokosolie SPF 2-8
Shea Butter SPF 3-6
Avocado olie SPF 4-15
Tarwekiem olie SPF 20
Frambozenzaad olie SPF 28-50
Wortelzaad olie SPF 38-40

Tarwekiemolie springt er hier uit met een hoge beschermingsgraad, het makkelijk is te verkrijgen bij de eco shops en voor een goede prijs. Nadeel is dat het nogal een geurtje heeft, daar moet je tegen kunnen.

De amandelolie, die wij in onze praktijk gebruiken voor massages, is dus met zijn SPF 5 ook een prima beschermer voor de al wat gebruinde huid. En is nagenoeg geurloos.
Je raadt al wat standaard in onze strandtas zit!

Marin en Marlies zijn er komende weken even lekker tussenuit maar geen zorgen! Al hun diensten worden opgevangen door de andere masseurs. Kijk hier voor een beschikbaar relax moment op de massagetafel.

Wij wensen jou een heerlijke tijd in de zon!