Healing People voor bedrijven

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks kans op een burnout en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Werknemers zijn kunnen daardoor maandenlang ziek zijn, waardoor de kosten voor een werkgever enorm oplopen.

Hoe en waarom ontstaat dit en is het tijdig te voorkomen?

Lichaamsgerichte coaching als preventie ziekte-uitval

Healing People biedt op maat gemaakte coachingtrajecten aan en gaat met je medewerker aan de slag met haar/zijn persoonlijke hulpvraag. Wij kijken niet alleen naar leefstijlfactoren, maar ook naar psychologische basisbehoeften. We maken samen met de medewerker een passend behandelplan.

Hierdoor boeken medewerkers duurzame vooruitgang op het gebied van vitaliteit, (mentale) weerbaarheid, leefstijl en gezondheid. Zo krijgen zij weer de energie, motivatie en veerkracht om alles uit hun persoonlijke kwaliteiten te halen. Het resultaat voor jouw organisatie: minder verzuim, productievere medewerkers en minder medewerkers die hinderlijke stress ervaren.

Healing people richt zich op de fysieke én psychologische basisbehoeften van jouw medewerker. Voorbeeld hulpvragen zijn:

  • Hoe leer ik beter mijn grenzen te herkennen en aan te geven?
  • Hoe ga ik om met stress?
  • Wat kan ik doen om meer te ontspannen?
  • Wat geeft mij energie en wat kost mij energie?
  • Hoe verander ik mijn leefstijl én hoe houd ik dit vol?

Wij bieden een afgestemd coaching traject, bestaande uit coaching en (massage)therapie. Daarnaast is er keuze uit voedingsadvies, vitamine en lichaamsonderzoek, kinesiologie, ademwerk, yoga en beweging en regressie en/of hypnotherapie.

Wij bieden dit allemaal onder een dak en maken met de medewerker een behandelplan op maat.

Kosten van uitval:
herstel van een burn-out duurt gemiddeld 10 maanden en kost €60.000

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen (TNO). Ziekteverzuim van 4,2 procent kostte 15.330.000 verzuimdagen in 2020; waarvan 550.000 dagen gerelateerd aan burn-out (Intermediair, op basis van de meest recente cijfers van ziekmeldingen bij ArboNed, 2021).

Human TotalCare zag het afgelopen jaar de gemiddelde verzuimduur van een burn-out stijgen van 280 tot bijna 300 dagen. Eén geval betekent dus tien maanden ellende (Intermediair, op basis van de meest recente cijfers van ziekmeldingen bij ArboNed, 2021). De kosten voor de werkgever lopen gemiddeld op tot 60.000 euro, volgens het Zilveren Kruis. Maar daarbij komen nog de gevolgen voor het overige personeel: door het wegvallen van ervaring en expertise, neemt de druk op het overige personeel toe. Redenen genoeg voor bedrijven om het voorkomen van burnout en stress klachten van werknemers prioriteit te geven. Immers voorkomen is beter dan genezen.

"Als organisatie kun je gezien de dreigende hoge kosten, ook van vervanging, beter tijdig die €1.500 tot €2.000 in professionele begeleiding steken, zodat de medewerker snel hulp krijgt en daardoor eerder terugkeert naar werk." aldus Van Amerongen-Leertouwer, directeur medische zaken en bedrijfsarts bij ArboNed.